Викендов, на градските улици во Охрид, по јубилеен петти пат ќе се одржи Атлетската манифестација „Охрид трчаТ“.

Се известуваат граѓаните, жители на улиците, дистрибутери, туристичките работници, гости, такси компании, за почитување на времениот режим на сообраќај, кој на сила ќе биде в недела (6 јуни) од 7:30 до 11 часот.

„ Охрид е Охрид трчаТ и Охрид трчаТ е Охрид, со таа визија Ве повикуваме сите заедно да покажеме почит и разбирање кон сите оние кои и во вакви услови одлучиле да дојдат, да трчаат и да уживаат во убавините на Охрид.

Од срце им се заблагодаруваме на сите за разбирањето и повикуваат за почитување на насоките на редарите, судиите, волонтерите, сообраќајната полиција и сигнализацијата“ велат од организаторите на настанот.

Атлетската манифестација е в недела претпладне, а поканата е отворена за сите на утрешното ЕКСПО, каде тркачите ќе ги подигнуваат стартните пакети и за самиот настан.

makfax.com.mk