Пратеникот од владеачката партија Миле Талески истакна дека премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Љупчо Николовски се силно посветени на реализација на заложбите за градење праведно општество, правда и дисциплина на сите нивоа.

Во тоа како што рече, ќе помогне Акцискиот план за борба против корупцијата.

Според Талески преку ваквата акција се зајакнуваат капацитетите со цел да се обезбеди целосна подготвеност за бескомпромисна борба против корупцијата, непотизмот, судирот на интереси и злоупотреби на позициите.

„Никој не смее и нема да смее да затајува и забавува случаи каде има сомнежи за корупција“, вели Талески.

Додава дека со реализација на Акцискиот план ќе нема непотребни чекања на шалтерите за вадење на изводи од матичните книги.

makfax.com.mk