Премиерот Зоран Заев одговарајќи на пратенички прашања во Парламентот зборуваше и за судската одлука во врска со масакрот кај Смилковското Езеро.

„Секој заслужува правда, повторување на постапки и одговорност ако се огрешил пред законот. Дел од процесите завршија успешно, како Сопот, дел со казни. Овој случај доби повторување“, посочи Заев.

„Сите докази, транскрипти беа презентирани пред судот. Процесот е воден на транспарентен начин. Правосудниот систем е тој кој ги носи одлуките“, додаде премиерот.

„Политичарите мора да ги тргнат рацете од судството и од обвинителството. Зошто таа година кога бевме заедно не направивме нешто?! Затоа што тоа не е наша работа. Имаме должност да охрабруваме доверба во правосудниот систем“, се обрати премиерот Заев кон пратеникот од Алијанса за Албанците кој го постави пратеничкото прашање.

makfax.com.mk