Без да тргне ниту еден автобус од внатрешноста, во Скопје денеска на протестот под наслов „Ултиматум – НЕ благодарам!“ имаше над 50.000 граѓани.

Протестот беше првеноствено најавен од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, но на него се приклучија и партијата Левица, многу граѓани но и многу членови и симпатизери на СДСМ.

Едноставно, кога толку многу луѓе ќе се обединат околу една кауза, резултатот може да го видите на снимката од дрон која ја презентираше порталот СКОПЈЕ 1: