Снегот очигледно е дека ги изненади службите. До утрово во Битола имаше 33 сантиметри.

Синоќа граѓаните на Битола на социјалните мрежи објавуваа дека во градот слободно можеше да се скија и да се вози сноуборд по улиците, бидејќи снегот не беше расчистен.