Инвестициите во инфраструктурата сериозно ја менуваат сликата на Аеродром и го олеснуваат урбаното живеење во општината. Oпштина Аеродом ги препознава потребите на граѓаните, а инвестициите во капитални и инфраструктурни проекти се одговор на најважните локални предизвици со кои се соочуваа тие велат од општина Аеродром.

Во рамките на градежната офанзива во текот на овој месец финализираше изградбата на нов паркинг простор со капацитет од 60 паркинг места наменет за граѓаните во Мичурин и Стар Аеродром, а во следниот период ќе започне реализацијата на ваков проект на уште две локации во Аеродром. Општината останува отворен за потребите и барањата на граѓаните. Следува период на интензивни инвестиции кои ќе бидат чекор кон поубава општина со нови училишта и градинки, современа инфраструктура, нови паркови и зеленило и нов плоштад во Аеродром се наведува во соопштението од Општината.