Александар Василевски – Нинџа, осуден на 7 години затвор за упад во Собранието кој ја издржува казната во отворено одделение во Истражниот затвор во Шутка во четврток треба да излезе.

Нинџа беше сведок на обвинителствотои доби најмала казна од сите осудени за упадот во Собранието на 27 април 2017 година, при шпто од сите судени беше нападнат дека не зборува вистина, дека е во договор со Обвинителството и служи за дополнување на обвиненијата кои немаат доволно докази. За награда, Нинџа доби најмала казна.

Вечер дознава дека во четврток Нинџа ќе биде пуштен на продолжен викенд, што е невообичаено за неодамна финално осуден на 7 години затвор. И во затворот Нинџа бил активен, па дознаваме дека купил блиндирано возило Ауди.