Ванковска: 200 интелектуалци бевме ставени пред стрелачки вод

"Бевме ставени пред стрелачки вод" изјави професорката Билјана Ванковска во емисијата "Само вистина" кога зборуваше за нападите од дел од јавноста за 200 интелектуалци кои побараа прекин на преговорите за името.

Таа ги отфрла наводите дека потписниците на прогласот се антизападно настроени затоа што и таа и многу други од потписниците се образувале на запад и соработуваат со западни институции.

– Ако е веќе доцна зошто толку се вознемирија страстите“, е коментрот на професорката за тоа дали е доцна за реакција за името затоа што наводно договорот со Грција е затворен.

 Во онос н оние кои го ствија потписот на прогласот професорката вели - Со некои од луѓето потпишани на прогласот не би седнала во ова студио. Сепак според неанационалните интереси се многу поважни од личните ставови на поединци и затоа таа и многу други го потпишале прогласот со кој се бара прекин на преговорите за името.

Поврзани

Најнови вести

Коментари