Министерот за здравство Венко Филипче пред неколку дена информираше дека утре ќе пристигнат вакцините преку Ковакс системот.

„Во недела 28 март, во 07:55 часот во Скопје ќе пристигне првата пратка од 24.000 вакцини на Астра Зенека преку Ковакс системот“, посочи Филипче.

Оваа недела на 28 март, во 07:55 часот во Скопје пристига првата пратка од 24.000 вакцини на Астра Зенека преку Ковакс системот.

Posted by Венко Филипче on Thursday, March 25, 2021