Во петокот вечерта околу 21,15 часот во СВР Битола, 39-годипшната А.Г., државјанка на Република Албанија, со живеалиште во селото Живојно, општина Новаци, пријавила дека претходнава вечер околу 19 часот тројца малолетници физички ја нападнале нејзината малолетна ќерка.

Се работи на расчистување на случајот.