Водителот Сашо Мацановски Трендо најверојатно ќе влезе во изборот  за градоначалник на Општина Центар на претстојните локални избори, како кандидат на опозициската ВМРО-ДПМНЕ објави Скопје инфо.

Неофицијално тој е помеѓу кандидатите кои имале највисок рејтинг помеѓу потенцијалните кандидати за градоначалници кои ги правела опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

Освен Трендо, како потенцијален кандидат за оваа позиција се споменува и доктор – специјалист кој високо котира во опозициските партиски редови.

Извори од партијата брифираат дека ВМРО- ДПМНЕ сериозно размислува на локалните избори да излезе со непартиски кандидат кои би ги освоил гласовите на неопределените гласачи во Центар

Мацановски сe уште не ја коментира оваа неофицијална најава.