На 42 години почина Небојша Трпковски, директор на државно средно училиште – Регионален центар за стручно образование и обука „Моша Пијаде“ – Тетово.

Со огромно жалење ја објавуваме веста за прераната смрт на нашиот ценет и почитуван директор. Изгубивме голем човек. Нека почива во мир. Погребот ќе се одржи денеска, објавија денеска од училиштето.

Како директор Небојша Трпковски го спроведе процесот на преминување на училиштето во регионален центар.