За жал, уште еден македонски музичар ја загуби битката со корона вирусот.  Станува збор за инструменталистот Ице Атанасовски од Битола, а веста за прераната смрт ја потврдија и неговите најблиски на социјалните мрежи.

„Тажен ден, почина познатиот саксофонист Ице Атанасовски, од Битола“, стои во објавата на социјалните мрежи неговите роднини и колеги.

Музичарот претходно го прележал Ковид-19, но по некое време му се појавиле компликации со здравјето, како резултат на вирусот. Неговите колеги и пријателите со неверување се простуваат од Атанасовски на социјалните мрежи.

Ице Атанасовски е роден 18 ноември 1978 година во Битола и до пред некоја година беше член и на групата „Модус“.

Тажен ден, почина познатиот саксофонист Ице Атанасовски,
Наш драг и ценет пријател.
Нека почива во мир….

Posted by Makedonsko Kulturno Drustvo Sv. Kiril I Metodij Trentino on Friday, February 12, 2021