Стерјовски ги "прегази" Албанците и бугарофилите во живо

Васил Стерјовски, еден од главните оперативци на партијата на Македонците во Албанија, на гостувањето во емисијата "Топ стори" на националната албанска телевизија "Топ ченел", апсолутно доминираше против негаторите на македонскиот народ.

Стерјовски во емисијата изнесе документи од италијанско, француско и бугарско потекло, кои сведочат дека Македонците во пограничниот регион, или поточно во Гора, Голо Брдо, Врбник... уште во 1923 година се изјаснувале како Македонци, а не како припадници на друг народ.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари