Градоначалникот на Општина Гази Баба Бобан Стефковски преку објава на својата официјална Фејсбук-страница информираше за тоа дека министерката за труд и социјална политика ја вратила разрешената директорка на ЈУДГ Детска радост на чело на градинката.
– Доцна попладнево пред крајот на работното време во општина Гази Баба пристигна одлуката со која министерката за труд и социјална политика ни ги одзема надлежностите над градинката Детска радост во Автокоманда. Но она што загрижува е одлуката на министерката да ја врати разрешената директорка на чело на градинката, што е директна заштита на незаконско работење утврдено со ревизорски извештај. Состојбата е загрижувачка и за таа цел закажувам прес-конференција, утре (сабота) со почеток во 11 часот во просториите на општина Гази Баба, напиша Стефковски.