Претседателот на стопанската комора на Србија, Марко Чадеж, денеска изјави дека викендов во Белград ќе се органиризира вакцинација за бизнисмени од Македонија, Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Косово.

Тој посочи дека биле осигурани 10 илјади вакцини, пренесува „Абаз“.

– Ние сме еден регион, нашите економии се тесно поврзани и само заедно можеме да го победиме ова, рекол Чадеж.

– Потребно е само компаниите од регионот да се јават на своите стопански комори, кои во координација со Стопанската комора на Србија ќе организира вакцинација во Белград, посочил Чадеж.