Министерот Оливер Спасовски се сретна со новиот програмски менаџер на ИЦИТАП Програмата при Амбасадата на САД во Скопје, Карл Рејшам.

Спасовски се осврна на соработката со ИЦИТАП Програмата, која изминатите години ја поддржуваше професионализацијата на полицијата преку Проектите и техничката помош наменета за Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија. Тој се заблагодари на богатата, искрена и пријателска соработка, нагласувајќи дека Министерството за внатрешни работи е насочено кон трајна соработка со ИЦИТАП Програмата.

Програмскиот менаџер на ИЦИТАП Програмата, Карл Рејшам, изразувајќи благодарност за остварената средба и конструктивниот разговор, истакна дека за време на неговиот мандат на оваа позиција ќе се заложи за продолжување, продлабочување и интензивирање на соработката во рамки на Програмата со Министерството за внатрешни работи.

makfax.com.mk