На 04 мај 2021 година, приведен е скопјанец бидејќи кај него била пронајдена мачета со што сторил прекршок од Законот за оружје, информираше Министерството за внатрешни работи (МВР). Лицето кое е лишено од слобода е со иницијали К.Т. е на 35-годишна возраст.

Од МВР информираат дека тој постапил и спротивно на член 206 од Кривичниот законик, односно не ги почитувал донесените мерки за забрана за движење по 21.00 часот. Откако целосно ќе се документира случајот, против него ќе биде поднесен соодветен поднесок.