Владата тврди дека мерките се носени во консултација со бизнис секторот, реалноста не го покажува тоа, вели професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на гостувањето во емисијата Топ тема што се емитува на телевизија Телма.

-Паѓа во вода тоа дека мерките се во консултација со бизинис секторот. Денес гледаме дека не е така. Имше протести во скопје на главните улици и се беше блокирано. Блокадите и протестите  беа токму од тој бизнис сектор, вели Славески.

Професорот Славески додадава дека и самите пакети на мерки кои ги дизајнираше владата не се соодветни на ситуацијата во земјава.

-Добар дел од најпогодените не се задоволни со мерките. Во меѓувреме целосно потфрливме и на задравстевн план, каде е надлежната Комисија при минситерството за здравство ги неа никаде, констатираше професорот Славески.