Во Скопје има повеќе од 8.100 активни случаи на коронавирусот.

Бројот на активни е 8.116. Во Прилеп има 963, во Куманово 633, во Тетово 487, во Гостивар 397, во Кавадарци 672, во Велес 535, во Битола 515. Во Охрид има 643, во Неготино 430, во Гевгелија 326 активни случаи. Македонска Каменица има најмалку, само 4 активни случаи.

Бројот на активни случаи во Македонија изнесува 16.030.

Во меѓувреме, доведена е во прашање испораката на вакцините на „Фајзер“ во земјава.