Татко на средношколка од Скопје за „Слободен печат“ сведочи дека неговата малолетна ќерка викендов доживеала шок од активности кои се случувале на извиднички камп организиран во близина на Скопје, насловен како „Есенски бакнежи и прегратки, секс скаутс и рок енд рол“.

Според девојчето, кое се обратило и до училишниот психолог со писмена изјава, а која родителот ја образложува во аудио разговорот со „Слободен печат“, активностите биле несоодветни, вклучувале соблекување и прашања за тоа колку сексуални партнери имале децата, глумење секс пози, сликање панорамска слика со секс пози до манастир…

Целата вест со аудио сведоштвото на загрижениот родител можете да ја погледнете и слушнете на СЛОБОДЕН ПЕЧАТ