"Сите кои протестиравте и ве оневозможија - имате право да ја тужите државата" (ВО ЖИВО ОД ПРОТЕСТИТЕ)

Неколку илјади граѓани повторно протестираат пред Собранието против договорот за промена на Уставното име на Република Македонија со Република Грција.

Се пеат патриотски песни, едно име имаме...и се извикува Македонија, Македонија.

Демонстрантите бараат оставка од Владата и поништување на договорот со Грција.

Воедно, беше пренесена и пораката дека сите кои вчера беа насилно избркани од полицијата на протестите имаат право да ја тужат државата и полицијата за употреба на прекумерна сила и оневозможување граѓански протест.

 ВИДЕО

Поврзани

Најнови вести

Коментари