Во текот на викендот на социјалните мрежи се појави шокантно видео на кое се гледа момче од Македонија како уринира врз државното знаме.

Непочитувањето на државните симболи како кривично дело, не е пречка граѓани на социјалната мрежа, да поставуваат видеа, кои се навредливи за огромен број други граѓани.

“Во сериозна држава МВР би го утврдила идентитетот на прекршителот и би покренала процес за сквернавење на државните симболи”, се само дел од коментарите на корисниците на социјалните мрежи.