Од тврдење дека е невозможно Шилегов соочен со огромен пораз почна да копира проекти на Данела.

Проектот бесплатен јавен превоз е проект на Данела Арсовска, а Шилегов со ветувањето за бесплатен превоз само копира. Шилегов во првиот круг од изборите велеше дека проектот е невозможен, а сега дел по дел копира.

Не само што е возможен проектот за бесплатен јавен превоз за сите скопјани, туку и возниот парк на ЈСП ќе има 250 нови еколошки автобуси.

Шилегов ќе има можност од 31 октомври натака да гледа како се работи за Скопје., се вели во Соопштението на ВМРО ДПМНЕ како реакија на изјавата на Петре Шилегов.