Шилегов: со 4 стана, куќа во Скопје, канцеларии... сега и куќа во Маврово

Поранешниот портпарол на СДСМ со ексклузивен пристап до незаконските снимки кои ги поседува СДСМ за политишари, новинари, бизнисмени... а сега градоначалник на Скопје од просечен адвокат - стана тежок милионер за само неколку години.

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов неодамна се подновил со нова викендица во Маврово, пренесува Курир. Викендицата се наоѓа на неколку метри од мавровското езеро и истата ја има купено како карабина.

Во тек се градежни работи, на лице место може да се забележи градежна механизација, багери и булдожери како ја оформуваат парцелата и работници ја доградуваат викендицата. Куќата е на два ката, со потпорни ѕидови, и е со површина од неколку стотина метри квадратни. Шилегов ја купил крабината за 55 илјади евра.

Шилегов истата уредно ја има пријавено во анкетниот лист каде може да се види дека поседува уште 4 станови и трокатна куќа во Скопје. Тој поседува и адвокатска канцеларија со повеќе од 10 вработени.

Шилегов планирал пензионерските денови да ги минува во Маврово

Поврзани

Најнови вести

Коментари