Ако во 2017, 2018, 2019 и 2020 година една политичка коалиција ја има целокупната власт во оваа држава, а притоа никој од нив не е обвинет за мито, за корупција и за примање на против правна награда, како очекуваме ние понатаму да се бориме со корупцијата во оваа држава, вели пратеникот од ГРОМ, Љупчо Пренџов.

Тој потенцира дека  извештаите на Европската Комисија и ГРЕКО велат дека во Македонија толку многу е широко распространета корупцијата што ја има во секоја пора.

Пренџов истакна дека не е нормално секојдневно да имаме скандали и да бидеме шампиони во корупција, а ниту еден владин функционер да не е ниту формално обвинет за корупција и земање мито.