Откако денеска во медиумите се пишуваше дека поранешниот министер за здравство Имер Селмани ќе биде заедничкиот кандидат за градоначалник на Скопје на СДСМ и ДУИ на претстојните локални избори, тој за Фокус кажа дека со него вна таа тема воопшто не се дискутирало.

„Не, не, не е разговарано, барем со мене не“ – изјави Селмани.

Сепак, тој не даде одговор на нашето прашање дали ако постои таква можност, би прифатил.

Откако денеска во јавноста излегоа информациите за Селмани, се огласи и премиерот Зоран Заев. Тој демантираше дека СДСМ и ДУИ воопшто разговарале за заеднички кандидат за градоначалник на Скопје.

-Не, воопшто не е разговарано за таква работа за заеднички кандидат или компензации или нешто слично. Се работи за политичка платформа, перспективи, иднина итн, рече Заев по настанот во Штип.