Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски образложи зошто немаме независно судство и зошто Македонија не е правна држава.

Тој наведе неколку факти поврзани со оваа тема со заклучок дека секому е јасно зошто со Заев нема да не биде:

„Зошто сме 111-ти по корупција и најлоши во Европа; И зошто со Заев нема да не биде. Советник на Заев, финансиер на СДСМ, владин член на бордот на Телеком Тања Чачарова Илиевска, сега претставена за независен експерт и предлог за член на Судскиот совет. Ова се тие европски вредности на Заев“, пишува тој на Фејсбук.