Иницијатива на социјалните мрежи

Се собираат потписи за одземање право на гласање за пратеници од Собранието!

По гласањето во Собранието со кое парламентарното мнозинство изгласа дека има потреба од двојазичност за што, финално, би требало да се гласа во третата фаза, на социјалните мрежи се појави иницијатива за собирање потписи на граѓани со кои на пратениците, особено оние кои се Македонци, воочи гласањето на законот за двојазичност им се одзема правото да гласаат односно, да се повикуваат дека претставуваат воља на граѓаните онаму каде што се избрани

Поврзани

Најнови вести

Коментари