Во акција на МВР уапсени се шест лица, но точната бројка за сега официјално не се знае. Според првичните информации се работи за криумчари на мигранти, а полицијата апси во неколеку градови.

Акцијата за разбивање на група на криумчари на мигранти се спроведува во Скопје, Штип, Велес, и Валандово, а според неофицијални информации најдена е и дрога.

Од МВР детали најавуваат за подоцна во текот на денот.