Министерството за внатрешни работи го апдејтираше статусот на веб страницата и од национална потерница, сега е официјално објавена меѓународна потерница по екс директорот на УБК, Сашо Мијалков.

Мијалков го нема од вчера попладне откако полицијата го бараше да му го врачи решението за куќен притвор.

Наспроти ова, речиси и да нема реакција меѓу граѓаните во која тие веруваат на МВР, на ЈО и на Владата односно на Зоран Заев дека Мијалков самостоино побегнал. Општо раширен впечаток е дека откако ја одработи промената на името, Заев и неговите се тие кои му помогнале на Мијалков да избега.