Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:
Во последните 24 часа се направени 3.529 тестирања, а регистрирани се 10 нови случаи на КОВИД-19 од:
Скопје, Куманово и Прилеп – по 2, Гостивар, Крива Паланка, Кратово и Охрид – по 1.
Регистрирани се 18 оздравени пациенти од:
Скопје – 11, Прилеп и Радовиш – по 2, Куманово, Битола и Кичево – по 1.
Не се регистрирани нови починати лица.