Поднесов жалба до совет на јавни обвинители . Жалбата само што е доставена, членовите треба да се запознаат, но за јавноста ке наведам дека со  ги побивам наводите во решението , изјави Вилма Рускоска.

Сметам дека се однесува на кривичната пријава  која ја поднесе  Арафат Муареми против мене, вели таа.

Ова не го сметам за суспенција на Вилма Рускоска, туку за суспензија на правото и суспендирање на правото, изјави Рускоска. 

Без разлика со имаше соопштение  дека предметите ќе продолжат со несмален интензитет,, не верувам дека било кој колега после ова ќе продолжи да постапува по истите, изјави Рускоска ,

Сега за сега немам никакви закани , што не значи дека и ќе нема,вели таа