Сметам дека рано е да се прогласи крај на пандемијата. Се опуштија мерките, но кај нас свеста треба да работи и да се сетиме на тоа што претходно ни се случуваше со вирусот се, вели доктор Арбен Зибери во 24 Анализа.

Зибери додаде и дека никој не треба да ги оспорува вакцините, и дека нивната ефикасност и заштита ќе треба да се анализира.

– Ако вирусот се повторува во есен и зима, тогаш вакцината нема да биде решение, ќе мора да се пронајде лек, вели Зибери.