Албанскиот премиер Еди Рама со директен напад врз Бугарија и земјите членки на ЕУ. За Рама Софија е киднапер на Македонија и Албанија на патот до ЕУ.

,,Нов ден е во Европа, но не и во Бугарија! Колку е срам за Европа оваа бугарска работа! Среде многу жешка војна во дворот на Европа, земја на НАТО киднапира две други земји на НАТО под надзор на 26 земји од ЕУ кои седат мирни во страшна претстава на импотенција!”, порача Рама пред да отпатува во Брисел каде денеска заедно со Вучиќ и Ковачевски ќе бидат дел од ЕУ самитот за Западен Балкан.

Ковачевски засега молчи.