Сега одеднаш се појавува Бугарија и бара нешто повеќе. Му реков на Зоран се надевам дека нема да бараат да се наречете Западна Бугарија, затоа што тогаш ќе треба да се вратите пак кај Грците да преговарате, вели  албанскиот претседател Еди Рама, за време на средбата со премиерот Зоран Заев.

Според  Рама  неуспехот да се донесе одлука за почеток на преговорите со Македонија и Албанија е неуспех на ЕУ и дека сите имаат право да се чувствуваат фрустрирани.

Заев на средбата изјави дека Европа има проблем, а проблемот е самата ЕУ.

– Брисел ни порача дека ЕУ не успеа да најде начин да ја обезбеди заслужената интеграција на Западен Балкан. Е тоа е проблемот. Тоа што 26 земји членки на ЕУ не успеваат да спречат блокада на една земја членка, тоа е проблем на Европа предизвикан од самата ЕУ, рече Заев