Полицијата поднесе кривична пријава против 55-годишен охриѓанец за бесправно изградена куќа.

Според информациите на МВР, против Б.К.(55) од Охрид е поднесена пријава за кривично дело „бесправно градење“.

Пријавениот, во својство на  инвеститор, во текот на 2020 година на ул,,Железничка” во Охрид, без одобрение за градба издаден од надлежен орган, изградил куќа. Од страна на овластен градежен инспектор од општина Охрид донесено е решение со кое на инвеститорот му се наредува да ја отстрани градбата.

makfax.com.mk