Автобус кој сообраќај од Битола кон Кичево излетат од патот откако претходно се судрил со трактор, објави ТВ 21

Според првичните информации автобусот превезувал патници од фабрика која се наоѓа на периферијата на Битола. Повредени се патници и се превезуваат во клиничкиот центар во Битола, а увид на лице место врши и полиција.

Во моментов по една коловозна лента се одвива овој патен правец.