НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ДО КРАЈОТ НА 2017

Празници се ближат...

Вo продолжение сите неработни денови до крајот на годината.

Два неработни денови овој месец, од кои едниот само што помина 11 Октомври среда, но следува  и 23 октомври понеделник кој што исто така е нереаботен ден.

Вo продолжение сите неработни денови до крајот на годината.

 

За сите граѓани на РМ

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден

• 8 декември (петок), "Св. Климент Охридски"

 

За граѓаните од католичка вероисповед

• 01 ноември (среда), Празникот на сите светци

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука

 

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

• 12 октомври (четврток), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 септември (четврток), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик

Поврзани

Најнови вести

Коментари