Се запали дел од шумата околи хотелскиот комплекс „Аурора“ во Берово.

Независен објави дека гостите биле видно вознемирени.

Како што пишува, за среќа пожарот е за брзо локализиран и изгаснат, а во гасењето помагале и вработените од хотелот.