Вчера МВР добила пријава од средно училиште во Скопје дека полицаец вербално вознемирувал неколку ученички.

„Веднаш се преземени соодветни мерки за расчистување на случајот и известен е јавен обвинител и Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди, а против лицето ќе биде поведена и постапка за утврдување на дисциплинска одговорност и суспендирање од работното место до донесување на решение во дисциплинската постапка“ соопштија од МВР.