Денеска почина новинарот Тодор Пендаров, после долго боледување.

Пендаров беше политички аналитичар, а работеше и како советник за односи со јавност во Собранието уште во времето на Љубиша Ѓорѓиевски, а потоа продолжи и кај Трајко Вељановски и Талат Џафери.

На социјалните мрежи неговите пријатели се опростуваат од него.