IN MEMORIAM

Почина Нада Глигорова

Почина сопругата на првиот претседател на самостојна Република Македонија, Нада Глигорова. Госпоѓа Глигорова беше родена 1920. Погребот ќе биде извршен денес.

Средно училиште завршила во Женска гимназија во Штип. По завршување на средното образование во Штип заминува за Белград. Во Белград завршува Медицински факултет.

Со Киро Глигоров беа во брак 67 години.

Поврзани

Најнови вести

Коментари