Пикникот за 1. мај откажете го - УХМР со вонредна прогноза

Во периодот од 19. до 26. април според расположивите синоптички карти се прогнозира стабилно време со повремено наоблачување.

Температурите ќе се движат од 18 до 27 степени Целзиусови.

Од 28 април па се до 3 мај се очекуваат врнежи кои ќе се интензивираат. Температурите ќе опаднат и ќе се движат до 22 степени Целзиусови.

На страницата Акуведр е објавен и илустративен приказ.

За 1 мај ќе врне дожд.

Според метеоролошките прогнози, времето за овој празник ќе биде облачно и со значително пониски температури кои ќе се движат околу 19 степени во Скопје и 21 низ Македонија. Утринските температури ќе бидат ниски и ќе се движат од 4 до 6 степени.

Поврзани

Најнови вести

Коментари