Вишокот тежина не само што е проблематична поради естетиката, туку и затоа што предизвикува бројни нарушувања во организмот. Луѓето со прекумерна тежина се изложени на поголем ризик од срцеви заболувања, дијабетес и мозочен удар.

Луѓето со вишок тежина мора да водат сметка за своето здравје токму поради ова, бидејќи со создавање на ваква основа на телото, ризикувате многу, а покрај тоа, движењето и секоја активност е тешка.

Ова не значи дека треба да гладувате, да прескокнувате оброци или нешто слично. Она што сигурно ќе ви помогне е намалена исхрана, здрава храна, многу овошје и зеленчук, редовно вежбање или барем прошетка, но и некои здрави дневни ритуали.

Пијалок што ќе го забрза метаболизмот и ќе го забрза слабеењето, секако може да помогне, а овој пат ви презентираме многу моќен.

Земете целер, краставица и 3 парчиња ананас и ставете ги во блендер. Пијте го пијалокот наутро на празен стомак. Не додавајте засладувачи.

Совет: Користете мед кој е поздрав наместо шеќер во вашата исхрана.