Пари, чочек и плех музика за автопатот Демир Капија - Смоквица (ВИДЕО)

Премиерот Зоран Заев, заедно со делегација од Владата, претставници на Европската Унија во Македонија денес пресекоа лента и свечено го пуштија во употреба автопатот Демир Капија – Смоквица.

Изградбата на автопатот чини 218 милиони евра, а со плех музика во тунелот се славело пуштањето во употреба на автопатот.

Погледнете ги видеата споделени на социјалните мрежи:

 

На видеото кое го објави Инфомакс може да се види директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Зоран Китанов, пишува Курир.

 

Не само во тунелот, туку перформанс имало и пред премиерот Зоран Заев и делегацијата на ЕУ пред свеченото сечење на лентата на новиот автопат Демир Капија – Смоквица, пишува Инфомакс.

Поврзани

Најнови вести

Коментари