Освен Шилегов што не знае да си го преброи имотот не знае и дека градинките и основните училишта не се негова надлежност. За само 4 години Шилегов направи зграда дивоградба во Карпош и луксузна хациенда во Маврово, за кои нема реално покритие. За овие 4 години Шилегов само е насочен на себе. Со Душко Весковски се фатени како местат тендер од 300.000 евра за фирма која претходно ја вовеле во работа без тендер и го завршиле проектот, а дури потоа ја исплатиле, а ја плаќале и до 8 пати поскапо по одредени ставки, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата велат дека нема тендер во последните 2 години на кој има повеќе од понудувачи кои се бројат на една рака, а на крај скоро секогаш сумата на договорот е слична со предвидената сума за набавката.

– Шилегов добро се испраксал со тендери, но затоа после 4 години не се научи што се ингеренции на градот, а што на општините во градот Скопје или безсрамно ги лаже скопјани. Шилегов кога ветува за 50% поевтин оброк за учениците и 50% поевтини градинки, треба да знае дека градинките и основните училишта не се под Градот туку се под надлежност на општините. Шилегов или свесно ЛАЖЕ или и после 4 години поима нема што му е работа на градоначалникот на Скопје. Шилегов во 2017 година ветуваше по едно овошје за секој ученик, НЕ даде ниту едно јаболко а сега нуди 50% поефтин оброк. Шилегов се што вети во 2017 година излажа. Лаже и сега, посочуваат ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата додаваат дека за разлика од Шилегов ВМРО-ДПМНЕ ќе има реални проекти. Тимчо Муцунски во Аеродром ќе реализира проект за бесплатни градинки.

– Тоа го гарантираме. Проекти за градинките и училиштата ќе има во секоја општина, истакнуваат тие.