Авион со порака „Се гледа корупција“ денеска леташе над Скопје.

Иако не е познато од кого е пораката и за кого е наменета се претпоставува дека е наменета за власта и државниот систем.

Македонија е на 11 место по корупција во светот според Транспаренси Интернешнл, а бројни скандали кои се случија во земјава се поврзани со корупција.