Одговарајќи на новинарско прашање дали истрагата за наводното бегство на Сашо Мијалков е завршена и дали има утврдено одговорност на институциите за неговото наводно бегство, премиерот Зоран Заев изјави дека не знае дали истрагата е завршена, но дека бил дел од неа.

Не знам за истрагата, но знам дека бев дел од истрагата. Обвинителката Ленче Ристовска имаше интервју со мене, односно бараше детали, податоци, се, што нормално како одговорен и човек, но и претседател на Владата ги соопштив, ги дадов, чекам да ја прочитам, да ја видам навистина истрагата и документот којшто е конечен затоа што мислам дека сите треба да учиме од слабостите на системот или од предностите коишто треба секојпат да ги подобруваме и унапредуваме – одговори Заев.