ОБСЕ/ОДИХР започнаа со набљудувачката мисија

Амбасадорката Одри Гловер, шеф на мисијата на ОБСЕ/ОДИХР посочи дека 16 нејзини експерти веќе се наоѓаат во Македонија. Неделава ним ќе им се придружат уште 20 среднорочни набљудували, а пред изборите уште 300 краткорочни, кои ќе бидат распоредени низ целата земја.

- Важно е да се разбере дека ние само ги набљудуваме изборите и оти не се мешаме во процесот, за што известуваме, рече Гловер.

Ова се 16 избори што мисијата ма ОБСЕ/ОДИХР ги набљудува во Македонија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари